Panorama vanaf het begin tot het einde

 Een van de vele mooie uitzichten tijdens de panorama route vanaf kasteel Terborgh in Schinnen.

 

De panorama route vanaf kasteel Terborgh in Schinnen doet zijn naam alle eer aan.   Fraaie uitzichten over het Limburgs landschap zijn ruim aanwezig.  De route is 16 km lang (gps)   en is aangegeven als route SC08. De route is ook te downloaden door op Wiki te klikken...

Parkeren kun je bij de parkeerplaats van kasteel Terborgh.

 

De route heeft in ieder jaargetijde wel zijn charmes en je loopt door een paar kleine dorpjes zoals Sweikhuizen, Puth, Wolfhagen en uiteraard Schinnen.  De route is verder goed aangegeven met oranje ringpaaltjes.

 

De Borgermolen naast  kasteel Terborgh

Volgens de beschrijving is de route iets meer als 14 km, doch volgens onze gps is het 16 km, dus het kan wat meer zijn maar een kniesoor die daarop let.

 

 

 

 

De route loopt langs de idyllische Mulderplas waar ook een mogelijkheid is om een hapje/drankje te nemen. Dit kan bij de Muldermolen of gewoon even doorlopen naar Brasserie Peil 5.

 

Mulderplas

 

 

Voor een mooi uitzicht op landgoed Wolfhagen moet je, wanneer je van Puth naar Wolfhagen loopt, net voor Wolfhagen even de route verlaten.  Je gaat rechts bij bij de blauwe route even omhoog om 100 meter verder van het uitzicht te genieten.  Op de gps route zie je voor Wolfhagen waar dat is, gewoon doen het is de moeite waard om daar bij het Peters bankje even te pauzeren.

 

Uitzicht op landgoed Wolfhagen

 

 

Landelijke weggetjes en de oranje ringpaaltjes zijn goed te zien.

tekst

 

 

Je loopt een stukje langs de Geleenbeek.    

tekst

tekst