18 km heuvels en dalen  met mooie uitzichten

uitzicht op de Benedictus abdij tijdens deze wandeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

18 km wandeling

Deze wandeling doet een  stukje Duitsland aan.  Je loopt door licht heuvelachtig gebied  met geregeld mooie uitzichten.  Vanaf Mamelis in de richting van Nijswiller pik je gelijk even de Benedictus abdij mee.

De Benedictus abdij is vaak al van verre te zien..

 

Ga nu vanaf de parkeerplaats aan de Pastorijweg gelijk links af en volg wit.

Op het einde van de Pastorijweg zie je in de verte al de Benedictus Abdij liggen, je gaat nu rechtdoor en loop gewoon in de richting van de Abdij, je komt dan vanzelf op de Rijksweg uit.

 

 

Uitzicht in Orsbach vanaf het terras van cafe..   Rechts in de verte de kerk van Vijlen.

 

 

Pauze aan de Rijksweg in Oud-Lemiers bij de Kornuiten van Kornaal voor een heerlijke Take away.   Het nieuwe restaurant van de Kornuiten ligt achteraan bij de kas van het vroegere tuincentrum, dus niet vooraan bij het terras.  Het is maar dat je het weet.  Gewoonde oprit naar het einde doorlopen dan komt het vanzelf goed.

Bij dit bord de oprit naar achteren doorlopen..

 

 Buikje vol? dan verder en met de rug naar de  Kornuiten van Koraal loop je nu even een heel klein stukje naar links langs de Rijksweg in de richting van Nijswiller.

Vanaf de Rijksweg naar links en je loopt via deze veldwegen in de richting van Mamelis.

Je loopt eigenlijk via een lus weer naar de rijksweg waar je nu de toegangsweg naar de abdij neemt..Deze is goed te zien en kun je niet missen.

Je kunt nu even een bezoekje brengen aan de abdij..

 

 

Vanaf de abdij loop je nu in de richting van Nijswiller.

Vanaf Nijswiller loop je richting Hilleshagen vanwaar je geregeld mooie uitzichten hebt op het dal in de verte. Ga even op het bankje zitten om er van te genieten.

Zwart-witte vakwerkboerderij en zwart-witte Bertha...

 

 

In de verte zie je de kerk van Vijlen al weer liggen. Deze kerk is sowieso een baken vanaf menig uitzichtpunt. Dus mocht je de weg een beetje kwijt zijn dan kan deze kerk je vaak mooi van pas komen om de juiste richting weer te vinden.

Je loopt nu weer richting Vijlen en komt langs de ruïne van de voormalige cementfabriek van Vijlen. Boven aan de klim ga je links en even later weer rechts in de richting van de parkeerplaats en heb je  een mooie wandeling van 18 km er opzitten. 

Hier rechts af en je loop langs de resten van de cementfabriek. terug naar de startplaats